הקניית הרגלי שינה - מדריך לפי גילאים
- alin
- 25 במאי 2020
- זמן קריאה 2 דקות

הקניית הרגלי שינה הם היבט חשוב בגידול ילד. זה לא פשוט לעבור לילות ללא שינה, להתעורר בשלוש לפנות בוקר לתינוק רעב שכל השכונה שומעת. עם זאת, אי אפשר להתחיל לעצב את הרגלי השינה מתי שאנחנו רוצים. ואנחנו רוצים מהר. יש להיות מותאמים לבשלות הילד, אחרת עלולים לגרום נזק רב יותר מתועלת.
אז הבאתי לכם מדריך מפורט לפי גילאים, שיכול לעזור להבין את התינוק ולזהות את הזמן הנכון.
יילוד - 2.5 חודשים
בגיל רך זה, הילודים לא מבינים את ההבדל בין יום ללילה מכיוון שהם לא מייצרים מספיק מלטונין - ההורמון המסייע בוויסות השינה. בנוסף, הם זקוקים ליותר האכלה בגיל זה. לכן, לא מומלץ בגיל זה להתחיל הקניית הרגלי שינה.
3-4 חודשים
בגיל זה התפתחות מחזור השינה הלילי של תינוקך מתרחש. איכות השינה הכללית שלהם משתפרת גם ככל שחרדת הנפרדות שלהם פוחתת והם הופכים לחברותיים יותר בגיל זה.
בגיל זה אפשר להתחיל להתאים את דפוסי השינה שלהם לשלך, מכיוון שהיה להם דפוס צפוי יותר בשלב זה.
4.5 - 5.5 חודשים
מרבית המומחים ממליצים להתחיל הקניית הרגלי שינה בגיל זה מכיוון שבו התינוק יכול לישון 7-8 שעות רצופות. עם זאת, אם אתם מרגישים שזה מוקדם מידי בשבילו, אפשר לחכות חצי שנה נוספת. התינוק עדיין לומד מיומנויות חדשות כל יום ובסופו של דבר יתגלה כקבלת פנים יותר לקראת אימוני שינה!
6-8 חודשים
חרדת הפרידה פחותה במידה ניכרת במהלך תקופה זו מכיוון שהתינוקות נוטים להתמקד יותר במשחק.
בגיל זה אפשר להתחיל אימוני שינה בשיטת פרבר. התינוק פחות עצבני כשהוא מתעורר בלילה ולכן יהיה יותר קל להקנות לו הרגלי שינה.
9-11 חודשים
בגיל זה התינוק כבר "השיג" את "קביעות האובייקט", ולכן הוא מבין שאתם בסביבה גם כשאתם לא בחדר. בנוסף, הוא מתחיל לפתח לעצמו שגרה נכונה סביב הגילאים הללו.
בגילאים הללו יש להמשיך בהקניית הרגלי השינה, אבל לקחת בחשבון שחרדת ההיפרדות יכולה לחזור. יש לקשר את הנוכחות שלכם עם דברים נוספים, מרגיעים ונעימים שעוזרים לילד להירדם.
12-16 חודשים
כעת, כשהתינוק עבר את השנה הראשונה, הוא יתמקד יותר בלמידה, דיבור והליכה מאשר בכם. הוא יהיה הרבה פחות "דביק", מה שהופך את הזמן הזה לאידיאלי להמשיך הקניית הרגלי שינה.
17-21 חודשים
למרות שילדים לומדים להיות עצמאיים בסביבות ה18 חודשים, הם זקוקים לנוכחות שלכם ו"תלותיים" מדי פעם. הסיבה לכך היא שהם רוצים שתהיו בסביבתם ותראו אותם עושים דברים שהם גאים בהם.
בשלב זה, למרות שזה בסדר להמשיך עם משטר אימוני השינה הקיים, אל תתחילו בדברים חדשים. כמו כן, היו בסביבה כאשר ילדכם זקוק לכם מבלי להפוך אותם לתלויים יתר על המידה.
אימון שינה יכול להיות דבר מאוד מסובך, וזו הסיבה שאתם צריכים לוודא שאתם מתחילים אותו בגיל הנכון, וולוודא שאתם בוחרים בטכניקת אימון שינה נכונה.
שתי טכניקות נפוצות למדי - the rinse and repeat technique והשיטה interval method. שתי הטכניקות הללו תוכננו לעזור לתינוק לישון באופן עצמאי, כך שיוכל ללמוד בהדרגה לישון בלעדיכם בחדר. שיטה נוספת היא שיטת פרבר. על התכניקות הללו אפרט בפוסט נוסף אם תרצו, מוזמנים לכתוב לי בקבוצה: ״אמהות מתייעצות״.
זכרו: סבלנות והתמדה הם המפתח להקניית הרגלי שינה בצורה מוצלחת! אז הישארו רגועים, עשו את הדברים הנכונים ודעו שהתינוק שלכם ילמד לישון במוקדם או במאוחר.
חיבוק גדול,
אלין
מקורות:
Sandyk R. Melatonin and maturation of REM sleep. Int J Neurosci. 1992;63(1-2):105‐114. doi:10.3109/00207459208986660
Comments